Tăiere
SCROLL
și perforare

ARTINOX™ oferă o gamă largă de servicii de prelucrare a metalelor:

Tăiere cu plasma

Tăierea cu plasmă a metalelor este recunoscută ca una dintre cele mai eficiente metode energetice. Tehnologia se bazeaza pe topirea unei foi de metal cu ajutorul unui gaz de plasmă.

Cu o lățime mică de tăiere și tăiere optimă, volumul de deșeuri este minim și elimină necesitatea unei prelucrări suplimentare.

Grosimea maximă de tăiere:
OȚEL DE CARBON
până la 30 mm
OȚEL INOXIDABIL
până la 40 mm
Parametrii maximi ai unei foi metalice:

până la 6000 mm
până la 3000 mm
Tăiere pe ghilotină

Tăierea cu ghilotină este o metodă de tăiere fiabilă și ieftină. ARTINOX™ recomandă servicii de tăiere cu ghilotină, în special pentru producția în serie a produselor metalice. Într-adevăr, printre alte avantaje, principalul avantaj al tehnologiei este productivitatea ridicată.

Compania noastră folosește echipamente de ultimă generație, astfel încât riscul de defecte este aproape de zero. Metalul este tăiat cu un cuțit solid pe întreaga suprafață. Metoda exclude prezența curburii și a altor deformări ale tăieturii.
Grosimea maximă de tăiere pe ghilotină:

ALIAJE DE ALUMINIU
până la 8 mm
OȚEL INOXIDABIL
până la 8 mm
OȚEL GALVANIZAT
până la 8 mm
OȚEL DE CARBON
până la 8 mm
Parametrii maximi ai unei foi metalice:

până la 4000 mm
până la 3000 mm
Tăierea cu oxigaz

Tehnologia de tăiere oxigaz implică oxidarea intensivă a suprafeței metalului. Materialul este afectat de un flux de oxigen comercial din punct de vedere comercial. De asemenea, elimina oxizii eliberate în timpul reacției.

Taiere cu oxigen este o metodă populară de tăiere foi de metal. Respectăm toate standardele tehnologice și măsurile de siguranță necesare.
ARTINOX™ oferă următoarele tipuri de tăiere cu oxigaz:
SEPARAREA
Prin tăiere, împărțiți complet materialul de tablă în două sau mai multe părți.
CU O SULIȚĂ
Efectuarea de găuri în metal gros.
SUPERFICIAL
O parte din stratul superior este „îndepărtat" din partea metalică, formând un strat dintr-o anumită profunzime sau crestături diferitelor secțiuni.
Ștanțare / Perforare

Realizăm o varietate de manipulări pentru prelucrarea semifabricatelor metalice: prin stantare, perforație, ștanțarea pieselor, debavurare și multe altele.

Decuparea și perforarea rămân tipuri obișnuite de prelucrare a metalelor.
Grosime maximă:
până la 3 mm
METAL
Parametrii maximi ai unei foi metalice:

până la 2000 mm
până la 1000 mm
Îndoirea și rularea

Îndoirea și rularea sunt utilizate în producția de produse în vrac, metalice din materiale din foi și profile de metal. ARTINOX™, ca lider în regiunea sa, garantează cea mai bună calitate a serviciilor la cheie.

Ne angajăm în executarea cererii din momentul depunerii cererii până la finalizarea lucrărilor de producție.

ÎNDOIREA METALULUI

Tehnologia de îndoire vă permite să dați piesei forma dorită, fără a afecta integritatea și proprietățile materialului. În timpul unei astfel de prelucrări, produs nu rămâne cusături sau alte defecte.

Profile indoite populare:
Profil C
Cu o lungime de foaie de până la 4000 mm, grosimea maximă trebuie să fie de până la 4 mm
Profil J
Cu o lungime de foaie de până la 3000 mm, grosimea maximă trebuie să fie de până la 5 mm
Arbitrar
Cu o lungime de foaie de până la 2000 mm, grosimea maximă trebuie să fie de până la 6 mm

RULARE DE METAL FOLIE

Acest serviciu constă în acordarea unei forme curbate de diferite raze unei foi de metal, profil sau țeavă. Prelucrarea metalelor se efectuează fără încălzire, datorită procesului tehnologic la rece. La ARTINOX™ puteți comanda rularea, împreună cu bordurarea produsului. Idea este este de a îndoi marginile pe părțile ovale sau cilindrice.

În funcție de grosimea și dimensiunile produsului, materialul este supus unei anumite întinderi. Valoarea este, de asemenea, standardizată prin documente tehnice.
* câmpuri obligatorii
Solicitați un apel
În termen de 24 de ore, managerul nostru va suna înapoi pentru a clarifica detaliile proiectului și pentru a răspunde la toate întrebările dvs.
Serviciu anterior
Producţia de echipamente
Următorul serviciu
Sudură